Jag ser dig

JAG SER DIG

Dokumentärfilmen "Jag Ser Dig" kommer med stödet utforma ett unikt ljuduniversum för att förhöja den filmiska upplevelsen för synskadade och dyslektiker på biograferna. Genom fördjupat arbete mellan ljuddesigner, kompositör, klippare och filmens huvudperson förnyas arbetsprocessen och en ljudbank skapas. Denna bygger på ljud i huvudpersonens miljö som kompositör, klippare och ljuddesigner kan arbeta utifrån. Huvudpersonen kommer även själv tonsätta och tonsättas. Ny digital teknik för syntolkning kommer användas och ett gestaltande syntolknings-ljudspår istället för det traditionellt redovisande kommer testas. 

Projektredovisning: 

Jag ser dig är färdigställd och hade premiär - med syntolkning - på Tempofestivalen 5 mars 2014. Filmen var även nominerad till Tempo Documentary Award, Sverige största
dokumentärfilmstävling.Under Tempofestivalen deltog regissören Sylvelin Måkestad i ett seminarium för att diskutera hur man kan använda ljudläggning för att skapa ytterligare dimensioner i det dokumentära berättandet.