Tempo Producers Lab

Tempo Producers Lab

Tempo Dokumentärfestival vill starta ett pilotprojekt kallat Tempo Producers Lab (tidigare Producer´s Hackathon) med syfte att skapa en kreativ hubb för svenska och internationella producenter och produktionsbolag. Hackatonet kommer att fokusera på att gemensamt utveckla kreativa dokumentärfilms- och transmediaprojekt, samt att verka kompetenshöjande för de medverkande producenterna. Fokus ligger på den kreativa utvecklingen och kompetenshöjande vad gäller finansiering, treatment och pitch. En offentlig presentation av projekten i form av work in progress äger rum på Tempo Dokumentärfestival 4 mars 14.15- 16.15 på Bio Rio.

Projektredovisning: 

Tempo Dokumentärfestival genomförde pilotprojektet Tempo Producer´s Lab (tidigare Hackathon) med syfte att skapa en hubb för svenska/internationella producenter. Labbet fokuserade på utveckling av kreativa dokumentärfilms- och transmediaprojekt. 6 producenter deltog i labbet, en offentlig presentation, och speeddating med nordiska finansiärer, vilket gav 2 projekt ny finansiering.

Resultatbeskrivning: 
Foto: Katriina Mäkinen

Projektblogg

Tempo Producers Lab på Tempo Dokumentärfestival 2-8 mars 2015

Tempo Dokumentärfestival arrangerar en intensiv workshop för kreativa dokumentärproducenter från Europa den 2-3 mars, där fokus ligger på den konstnärliga processen och kreativa möjligheter till samproduktion. Under 72 timmar kommer sju europeiska dokumentärproducenter att få chansen att utveckla varsitt projekt tillsammans med gästföreläsaren och producenten Orwa Nyrabia, transmediakonsulten Anna J Ljungmark samt processledare Ove Rishøj Jensen. Workshopen avslutas med en Work in Progress-presentation av projekten inför publik onsdag den 4 mars kl 14.15-16.15 på Bio Rio. Biljetter till work in progress finns på www.tempofestival.se

Medverkande producenter och projekt:

Stina Gardell – Drottninglandet
Karin Ekberg – Efter Inez
Tahir Aliyev – Selfie of Femida
Katrine A. Sahlstrøm – Learning to Forget
Ingmar Trost – Tondo
Elina Litvinova - Mission Underground.
Kerstin Übelacker – Genesis